Жахи природи: 400 тис людей евакуюють через тайфун у Японії «Ман-І» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жахи природи: 400 тис людей евакуюють через тайфун у Японії «Ман-І»

Світ
1245
Одна людина загинула, троє числяться зниклими безвісти і 78 людей отримали травми через тайфун «Ман-І», що обрушився на Японію. Про це повідомляє телекомпанія NHK.
При цьому в центральних районах основного острова Хонсю розпорядження про евакуацію отримали близько 400 тисяч осіб, їм рекомендовано «вжити заходів для захисту власного життя» і перечекати негоду в евакуаційних пунктах або на верхніх поверхах будинків.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про евакуацію 300-х тисяч осіб з Японії. Скасовано 559 авіарейсів. Кілька населених пунктів у префектурі Кіото виявилися затоплені через те, що річка вийшла з берегів.
Для трьох префектур Кіото, Сіга і Хего вперше була оголошена тривога «особливого ступеня». Це означає, що стихійне лихо становить безпосередню загрозу для життя населення. Такий рівень тривоги оголошується для рідкісних і дуже сильних природних катаклізмів, які відбуваються раз на кілька десятків років.
Тайфун «Ман-І» рухається вздовж Японського архіпелагу на північний схід зі швидкістю 55 кілометрів на годину, набираючи силу. Тиск у центрі тайфуну складає 985 гектопаскалів. Швидкість вітру при поривах дорівнює 45 метрів на секунду. Зараз він досяг півночі острова Хонсю, а до наступного ранку – Хоккайдо. До вівторка прогнозується випадання 200-250 міліметрів опадів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас