Спецслужби США відстежували платежі картками VISA - створена глобальна база даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби США відстежували платежі картками VISA - створена глобальна база даних

Фінтех і Картки
1448
Агентство національної безпеки США з 2010 року відстежувало міжнародні платежі приватних осіб, у тому числі за картками VISA і через фінансову систему SWIFT. Про це йдеться в новому звіті, заснованому на даних Едварда Сноудена, опублікованому в німецькому Der Spiegel.
Спостереження, згідно зі звітом, велося підрозділом, який називається Follow the money (“Стеж за грошима”). На основі зібраної інформації спецслужба склала власну глобальну базу даних “Тракфін”.
Згідно з документами, які Сноуден передав пресі, в 2011 році ця база містила 180 млн записів, 84% з них – по транзакціях за допомогою кредитних карт. Також АНБ відстежувало дані по транзакціях через міжнародну міжбанківську систему SWIFT, офіс якої розташований у Брюсселі. Цією системою, заснованою на “швидкості, надійності та конфіденційності”, користується більше 10 тис. банківських організацій у 212 країнах.
Згідно з отриманими документами, АНБ шпигувало за власниками кредитних карт, зокрема, в Європі, на Близькому Сході і в Африці. Прес-секретар компанії VISA, однак, заявляє, що спецслужба не могла отримати інформацію про них ні від одного з структурних підрозділів корпорації.
Фінансовий консультант Маргарет Богенріф, співзасновник компанії ACM Partners, заявляє, що зовсім не дивно, що фінансові компанії, які отримують підтримку уряду, діляться з ним інформацією.
“Я вважаю, що люди, які традиційно відносяться до держави з підозрою, стануть використовувати платіжну систему Bitcoin або частіше проводити оплату готівкою. Ті компанії, що проводять розрахунки готівкою, навряд чи стануть розкривати спецслужбам конфіденційну інформацію про клієнтів”, – вважає вона.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас