Дивне поруч: у Раді наклали мораторій на купівлю нових автомобілів для нардепів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивне поруч: у Раді наклали мораторій на купівлю нових автомобілів для нардепів

Казна та Політика
1408
Глава регламентного комітету Ради, регіонал Володимир Макеєнко, готує законопроект, який мінімізує витрати на автопарк Верховної Ради. Перші кроки з його «оптимізації» вже зроблені – парламентський автопарк перестали оновлювати. «Щоб заощадити на транспорті, треба позбутися від гаража. Ми вже заборонили купівлю нових автомобілів, але продавати старі «Шкоди» немає сенсу – за них багато не виручиш». За словами Макєєенко, мораторій стосується не тільки закупівлі нових авто, а й прийому на роботу працівників. А для перехідного періоду ліквідації автопарку Макеєнко раніше пропонував обладнати машини Ради лічильниками і дозволити водіям заробляти собі на життя в якості таксі.
Зараз в автопарку Ради – 219 «залізних коней». На Mercedes-Benz їздить керівництво Ради, на Toyota Camry – лідери фракцій і керівництво апарату, депутати – на Skoda і Opel Astra.
ВОДІЇ СКАРЖАТЬСЯ НА ЗАРПЛАТИ
Незважаючи на те, що цього року на автозабезпечення нардепів було виділено майже 36 млн. грн., нових машин не закуповують. «Автопарк застарів – його оновлювали ще на початку 2000-х. Тоді купили більше сотні машин. Сьогодні більшість авто відслужили по 10 років. Не дивно, що вони часто ламаються», – сказав нам один з водіїв Сергій Н. За його словами, раніше в гаражі було працювати престижно, можна було «дослужитися» до квартири і отримати «подяку» від депутата. «Сьогодні складно вибити навіть якусь запчастину. Нас затиснули з лімітами на паливо: бензину дають на 100-120 кілометрів на день. Проїхав з правого берега на лівий, а далі викручуйся», – скаржиться водій, додавши, що в гаражі багато звільняються через зарплати на рівні 3 тис. грн.
Комуніст Спиридон Кілінкаров, голова одного з комітетів, їздить на Toyota Camry. Каже, що автомобілю кілька років, але він у хорошому стані. «Я проти ліквідації гаража. Часто авто Ради зустрічають різні делегації. Крім того, в автопарку не тільки легковики. Там і вантажівки, і техніка для прибирання снігу. Якщо ліквідувати гараж, то доведеться наймати авто у приватників, що обійдеться дорожче». Ударовец Валерій Карпунцов впевнений, що гараж ВР хочуть ліквідувати не заради економії: гараж на вул. Щорса стоїть на декількох гектарах дорогої землі, оточений елітними новобудовами.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас