Карлик проти гіганта: Гондурас розв'язав "тютюнову війну" з Австралією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карлик проти гіганта: Гондурас розв'язав "тютюнову війну" з Австралією

Світ
748
Гондурас зажадав від Всесвітньої торгової організації (СОТ) створення посередницької комісії для вирішення спору з Австралією про жорстке антитютюнове законодавство.
Причиною невдоволення латиноамериканської держави стали вимоги Австралії з грудня 2012 продавати будь-яку тютюнову продукцію в упаковці сіро-зеленого кольору із зображенням людей, які стали жертвами куріння. Під австралійські правила потрапив в тому числі імпорт сигар з Гондурасу, Куби і Домініканської республіки.
Гондурас стверджує, що антитютюнове законодавство Австралії порушує права інтелектуальної власності сигарних брендів, а також угоди про міжнародну торгівлю. Раніше восени 2011 року Канберра заблокувала створення комісії, на чому наполягали в Гондурасі, а в грудні 2012 року був заблокований схожий запит від Домініканської республіки. Куба поки лише запросила у Австралії консультації, що є початковою стадією торгового спору.
Блокування запиту про створення посередницької комісії дозволяється державі-члену СОТ лише одного разу, таким чином, Канберра не зможе зупинити повторний запит Домініканської республіки в разі її звернення до СОТ. У тому випадку, якщо комісія встане на сторону Гондурасу, Австралії доведеться змінити своє законодавство або зіткнутися з відповідними торговими санкціями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас