Податкові пільги для IT дозволять залучити до бюджету 10 млрд грн за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкові пільги для IT дозволять залучити до бюджету 10 млрд грн за 5 років

Казна та Політика
540
Впровадження податкових пільг для IT-підприємств, передбачених проектом Закону України “Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції”, дозволять протягом 5 років реалізації залучити до бюджету близько 10 млрд грн податкових надходжень та внесків. Про це йдеться в пояснювальній записці до закону.
Законом пропонується встановити тимчасові пільги з податку на доходи фізичних осіб для найманих працівників суб’єктів індустрії програмної продукції, особливості нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для суб’єктів індустрії програмної продукції та їх найманих працівників і приводить у відповідність з потребами індустрії перелік операцій, які звільняться від оподаткування податком на додану вартість. Очікується, що такі заходи дозволять істотно збільшити надходження до зведеного бюджету та Пенсійного фонду України від суб’єктів індустрії програмної продукції.
“Збільшення надходжень від податку на доходи фізичних осіб від суб’єктів індустрії програмної продукції в перший рік на 78 млн грн і за 5 років реалізації Закону на приблизно 4 млрд грн. Збільшення надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від суб’єктів індустрії програмної продукції в перший рік на 120 млн грн і за 5 років реалізації Закону на приблизно 6 млрд грн”, – йдеться в поясненні.
В цей же час, очікується прискорення темпів розвитку індустрії програмної продукції до 40-45% на рік і щорічне 35-40% збільшення робочих місць.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас