Як на банкрутство Lehman Brothers юристи заробили $ 3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як на банкрутство Lehman Brothers юристи заробили $ 3 млрд

Світ
652
15 вересня виповнюється п’ять років з дня колапсу інвестбанку Lehman Brother, який зіштовхнув світ в глибини фінансової кризи. За даними видання Financial Times, юристи та аудитори заробили $ 3 млрд на банкрутстві компанії Lehman Brothers, яка була четвертим за величиною банком Уолл-стріт.
Тільки в Нью-Йорку з коштів Lehman Brothers Holdings Inc. були оплачені юридичні та супутні витрати на більш ніж $ 2 млрд, включаючи оплату послуг юрфірми Weil, Gotshal & Manges і фахівців з реструктуризації Alvarez & Marsal.
За даними провідного керуючого конкурсною масою PwC, станом на 15 березня 2013 європейський підрозділ Lehman, що базується в Лондоні, виплатив комісії в розмірі 650 млн фунтів стерлінгів ($ 1 млрд), або близько 2,3% коштів, які мали бути повернуті його кредиторам.
Експерти стверджують, що ці суми відповідають загальноприйнятому рівню для великих компаній у конкурсному управлінні, проте витрати продовжують рости, і остаточний підсумок поки невідомий. У Великобританії комісії юристів та аудиторів великих банкрутів можуть досягати від 4% до 9% виплат кредиторам.
Lehman Brothers подав заяву про банкрутство рано вранці 15 вересня 2008 року. Крах інвестбанку став останньою краплею, що підштовхнула світову економіку до найбільшої кризи з часів Великої депресії.
Наслідки кризи не подолано й досі, незважаючи на посилення контролю та нагляду за фінансовим сектором по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас