НКЦПФР затвердила перелік іноземних бірж, чиї учасники можуть отримати допуск на фондовий ринок України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР затвердила перелік іноземних бірж, чиї учасники можуть отримати допуск на фондовий ринок України

Фондовий ринок
301
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила перелік іноземних фондових бірж, на яких повинні бути допущені до обігу цінні папери іноземних емітентів, що мають намір отримати допуск до обігу цінних паперів на території України. Відповідний документ був прийнятий на засіданні Комісії 10 вересня 2013, передає прес-служба НКЦПФР.
“Регулятор завершує роботу над нормативними документами, які визначають механізм допуску цінних паперів іноземних емітентів на вітчизняний фондовий ринок. Зокрема, однією з умов виходу на українські біржові майданчики є обіг таких цінних паперів на іноземній фондовій біржі, що входять у визначений комісією перелік”, – розповіла директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка.
За словами Папаіки, до переліку увійшли 69 іноземних фондових майданчиків, зокрема, у списку є Moscow Exchange, NASDAQ OMX, Warsaw Stock Exchange, London Stock Exchange, Hong Kong Exchanges and Clearing та інші.
Допуск цінних паперів іноземних емітентів повинен розширити перелік існуючих інструментів на вітчизняному фондовому ринку. Важливо зауважити, що це мають бути цінні папери, емітовані компаніями, які мають активи в Україні, і, будучи допущеними на вітчизняний фондовий ринок, вони перебуватимуть в обігу на українських фондових біржах. Ініціатором такого допуску повинен виступати сам емітент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас