Секретні війська Сирії терміново ховають хімзброю - The Wall Street Journal — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретні війська Сирії терміново ховають хімзброю - The Wall Street Journal

Світ
1224
Секретний підрозділ сирійської армії під кодовою назвою Unit 450 перевозить отруйні речовини і супутнє хімзброї спорядження мінімум на 50 об’єктів в Сирії, щоб американській розвідці було важко визначити їх знаходження. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлених осіб в США і на Близькому Сході.
На їх думку, дії елітного підрозділу Unit 450 можуть ускладнити будь-яку військову атаку США на Сирію. Вони також ставлять під сумнів можливість здійснення плану Росії, яка закликає сирійський режим передати хімзброю під міжнародний контроль, підкреслюють співрозмовники видання.
Як розповіли газеті деякі американські чиновники, розвідслужби США та Ізраїлю все ще вірять у те, що вони обширними даними про місцезнаходження сирійських арсеналів з ​​хімзброєю, проте зараз вони менш упевнені у своїй інформації, ніж півроку тому.
За даними видання, американські військові вже розглянули можливість чинити тиск на членів Unit 450 шляхом переконання чи погроз. «В ідеалі нам потрібно б було залучити їх на свій бік. Яка їм різниця, хто їм платитиме», – сказав один з високопоставлених військових армії США. І все ж, на думку експертів, необхідно використовувати інші методи впливу на Unit 450. За їх словами, даний підрозділ являє собою дуже згуртовану структуру, і якщо один з її членів захоче вийти зі строю, то його швидко вирахують і знищать.
За розрахунками американських фахівців, сирійський режим володіє однією тисячею метричних тонн хімічних і біологічних речовин. «Може бути і більше», – вважають в американській армії. За її відомостями, зазвичай влада Сирії зберігає ці речовини на кількох великих об’єктах на заході країни, але рік тому сирійці почали перевозити їх в інші місця.
Раніше Пентагон підготував список цілей у Сирії, які можуть бути уражені армією США. У нього, зокрема, увійшов командний склад Unit 450, зазначає газета. «Атака на Unit 450, якщо у нас будуть відомості про його перебування, буде дуже складним завданням. Якщо ми їх атакуємо, то може виникнути загроза безпеки зберігання хімзброї. Нам би цього не хотілося», – заявив Джеффрі Уайт, ветеран розвідуправління Міноборони.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас