Країна величезних кредитів: росіяни винні банкам 9 трлн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країна величезних кредитів: росіяни винні банкам 9 трлн рублів

Особисті фінанси
833
За даними Національного бюро кредитних історій, в Росії є кілька регіонів, в яких практично все економічно активне населення залучено в кредитні відносини. Це Свердловська, Іркутська і Челябінська області, Республіка Башкортостан і Алтайський край.
“З одного боку, це позитивна характеристика регіонів, тут люди не бояться брати кредити, впевнені у завтрашньому дні, з іншого – надмірно швидке зростання кредитування, залучення в ці процеси людей, які не вміють розраховувати своє навантаження і, як наслідок, ледве обслуговують свої зобов’язання, призводять до зростання простроченої заборгованості”, – сказав Forbes директор з маркетингу НБКИ Олексій Волков.
Регіони, в яких найбільш висока частка прострочених кредитів, – це Пермський і Красноярський краї, Ростовська, Самарська і Іркутська області.
Найвища боргове навантаження в “нафтових” і “газових” регіонах – Тюменської області, Ханти-Мансійському краї і Ямало-Ненецькому автономному окрузі, а також у Магаданському краї. Жителі цих регіонів працюють на підприємствах нафтогазового сектора, в компаніях, зайнятих видобутком золота і діамантів, вони отримують високі зарплати, тому банки охоче їх кредитують.
Найменше винні жителі Дагестану, Чечні та Інгушетії. Банки не кредитують населення цих регіонів через високе безробіття, малу прозорість доходів, високу злочинність і терористичні загрози.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас