Здали назад: Митний союз висловив готовність співпрацювати з "європейською" Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Здали назад: Митний союз висловив готовність співпрацювати з "європейською" Україною

Казна та Політика
1488
У Євразійській економічній комісії – загальному органі Митного союзу і Єдиного економічного простору Росії, Білорусі та Казахстану – повідомили про готовність співпрацювати з Києвом, хоча укладення договору про асоціацію з Євросоюзом ускладнить економічний діалог з країнами МС.
Подібну позицію озвучив глава Департаменту розвитку інтеграції Євразійської економічної комісії Віктор Спаський. “Україна – сусід Митного союзу і при будь-якому розладі економічні відносини розвиватися будуть. Питання в тому, якими темпами”, – зазначив він.
Чиновник підкреслив, в України сьогодні є можливість співпрацювати з Митним союзом навіть після укладення договору з Євросоюзом. Спаський додав, що в рамках співпраці між Україною і ЄЕК укладено три меморандуму. Перший зачіпає торговельну сферу – відбулося два засідання і готується третє, другий документ стосується техрегулювання, оскільки для збереження ринку країн МС потрібно відповідати технічним регламентам, яких буде 61. Третій документ описує статус спостерігача в ЄЕК.
Представник МС вважає, що в рамках цих документів можна говорити про зняття взаємних бар’єрів у торгівлі, а також запобігання “торгових воєн”.
“Українська сторона має абсолютну інформацію про те, як ми живемо і які питання обговорюємо. Вона присутня, але не має права висловлювати свою точку зору і тим більше наполягати на тому чи іншому рішенні, так як не є представником країн МС”, – запевнив чиновник ЄЕК.
При цьому Спаський додав, що з кооперацією у високотехнологічних галузях будуть великі проблеми, так як “орієнтації на довгострокову кооперацію до 2020-2030 року бути не може”. Чиновник МС не забув нагадати, що “всі економічні розрахунки показують”, що Україні вигідніше інтегруватися в МС, а не з ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас