Імпорт авто в Україну може бути припинений на 6 місяців - ВААІД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імпорт авто в Україну може бути припинений на 6 місяців - ВААІД

Казна та Політика
7326
З 1 вересня 2013 припинився імпорт автомобілів в Україну, і це може тривати до півроку. Про це сьогодні заявив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.
“Для того щоб поставити автомобіль на облік в ДАІ, необхідна довідка про сплату утилізаційного збору. Але поки ніхто не може видати цю довідку”, – зазначив глава ВААІД.
Назаренко уточнив, що імпортні автомобілі зараз завозять на ліцензовані митні склади, де вони мають право зберігатися, відповідно до Митного кодексу, не більше року.
Як результат, імпорт автомобілів в Україну скоротився в 3-4 рази. “Ви можете самі порахувати, скільки держава недоотримала грошей до бюджету через це”, – сказав Назаренко
Також він розповів, що автоімпортери намагаються знайти вихід зі сформованої ситуації. Вони роблять запит до Міндоходів (у віданні якого знаходиться митниця), про підтвердження сплати утилізаційного збору. Потім цей документ будуть подавати в ДАІ замість довідки.
“У нас немає іншого виходу. На сьогодні форма довідки про сплату утилізаційного збору не узгоджена. Спочатку Кабмін повинен прийняти відповідну постанову, повинен пройти тендер, на якому визначать, хто повинен друкувати ці довідки. Це може затягнутися на 3-6 місяців. І весь цей час ринок імпортних автомобілів буде стояти”, – резюмував Назаренко.
Хоча раніше повідомлялося про затримки у три місяці. Кабінет міністрів повинен до 1 грудня 2013 розробити та затвердити довідки про сплату або звільнення від оплати утилізаційного збору.
Нагадаємо, новий закон про утилізаційний збір, який набув чинності 1 вересня, забороняє ДАІ реєструвати чи перереєструвати машини без довідки про сплату цього податку.
Євросоюз неодноразово заявляв, що цей закон не відповідає зобов’язанням України в рамках СОТ. Таким чином, несумісні з принципами СОТ елементи повинні були усунути до 1 вересня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас