Коли в хід йдуть пилососи: Samsung звинуватили в "цинічному плагіаті механізму рулювання" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли в хід йдуть пилососи: Samsung звинуватили в "цинічному плагіаті механізму рулювання"

Світ
744
Британська компанія Dyson звернулася до суду з позовом проти корейської фірми Samsung, звинувативши її в копіюванні своїх інженерних досягнень, пишуть ЗМІ Великобританії.
Позивачі зазначають, що в пилососа Motion Sync, які Samsung презентувала на виставці IFA 2013 на початку вересня, використаний запатентований Dyson в 2009 році механізм “рулювання”. Модель, в основі якої лежить куля, яка обертається, допомагає пилососу рухатися по кімнатах – об’їжджати ніжки столів та інші перешкоди, а також не “тонути” в ворсі килимів.
У Dyson підкреслили, що на створення механізму, який задіяний у двох порохотягах – DC37 і DC39, – інженери фірми витратили три роки.
Засновник компанії сер Джеймс Дайсон вважає дії Samsung “цинічним плагіатом” і підкреслив, що волів би використовувати виділені на судові розгляди гроші на дослідження і технології.
В Samsung, в свою чергу, відхрестилися від претензій в копіюванні і заявили, що пилососи Motion Sync є результатом власних розробок компанії.
Варто вказати, що у Dyson вже є досвід успішних процесів проти Samsung. У 2009 році англійський виробник зумів відсудити у корейців 600 тисяч фунтів стерлінгів за те, що та намагалася отримати права на вже запатентовану Dyson технологію всмоктування пилу.
Компанія Dyson була заснована в 1992 році. Вона виробляє пилососи, сушарки для рук і вентилятори без лопастей. Творець компанії Джеймс Дайсон заснував власну премію James Dyson Award для студентів-винахідників.
Нагадаємо, 3 серпня Білий дім зняв заборону на продаж на території США старих моделей смартфонів iPhone і планшетів iPad. Рішення про обмеження продажу Apple винесла в червні Комісія США з міжнародної торгівлі у зв’язку з позовом компанії Samsung, яка звинуватила свого конкурента в порушенні патенту. Заборона поширювалася на пристрої iPhone 4 для оператора зв’язку AT&T, iPhone 3GS, а також iPad 3G і iPad 2 3G, реалізовані за контрактами AT&T.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас