Український слід у Сирії: керівництво порту "Октябрськ" запевняє - вони 2 роки не обробляють вантажі для Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український слід у Сирії: керівництво порту "Октябрськ" запевняє - вони 2 роки не обробляють вантажі для Сирії

Кримінал
372
Керівництво порту «Октябрськ» у Миколаївській області заявляє, що інформація, опублікована у The Washington Post з посиланням на дослідження неурядової організації про можливі поставки через цей порт зброї до Сирії, не відповідає дійсності. Про це йдеться у відповіді на запит Тиждень.ua.
«Повідомляємо, що інформація, оприлюднена в іноземних ЗМІ, не відповідає дійсності. Впродовж останніх двох років грузи військового призначення в напрямку портів Сирії портом «Октябрьск» не оброблялись», – йдеться у відповіді.
Як повідомлялось, 9 вересня видання The Washington Post, на підставі результатів дослідження неурядової організації C4ADS повідомило, що через український порт «Октябрськ» у Миколаївській області ймовірно здійснювалися поставки російської зброї для режиму Асада у Сирії.
Автори дослідження пов’язують деякі великі судна, що заходили у цей порт, з мережею бізнесменів та компаній, які мають зв’язок з високопоставленими урядовцями у Росії та Україні.
Головна підозра, на яку посилаються автори дослідження, – це прогалини у даних транспондера (пристрою для фіксації руху судна).
«Прогалини у даних транспондера, є відносно недавнім феноменом, що збігається із міжнародною критикою Росії щодо допомоги своєму тривалому сирійському союзникові, не зважаючи на важкі репресії з боку цього уряду щодо мирного населення», – пише видання.
Аналітики вважають цей порт одним із центрів потужної міжнародної мережі торгівлі зброєю, що поєднує Україну та Росію. У звіті C4ADS вказується, що «Октябрськ» є вихідною точкою для постачання зброї у кілька десятків країн, серед яких Судан, Демократична республіка Конго, М’янма, Венесуела, Китай, Ангола та Іран.
Міністерство закордонних справ України 10 вересня поширило заяву, в якій йдеться, що жодних поставок або транзиту з РФ територією України товарів військового призначення до Сирії не здійснювалося.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас