Митниця РФ стягує з українських постачальників додаткові 20-60% від вартості продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця РФ стягує з українських постачальників додаткові 20-60% від вартості продукції

Казна та Політика
1086
Асоціація виробників кондитерської продукції “Укркондпром” заявляє, що російська митниця стягує з українських компаній додаткові платежі в розмірі 20-60% від вартості продукції.
Про це написав глава “Укркондпрома” Олександр Балдинюк на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
“Федеральна митна служба РФ продовжує цікаві процедури розмитнення наших вантажів. Але проблема не тільки в поглибленій перевірці та затримках по 10 і більше днів, а в так званих забезпечувальних платежах: ми повинні були віддати російській митниці додатково 20-60% вартості нашої продукції як гарантію, що ми нічого не порушуємо. Жодна копійка цих платежів потім нікому з наших не повернулася”, – написав Балдинюк.
Він вважає, що процедури російської митниці обвалили український експорт кондитерської продукції приблизно на 50%, або 300 млн доларів на рік.
Як повідомляло Delo.UA, згідно з даними дослідження компанії NewGen Research, в 2012 році українські кондитери поставили на зовнішні ринки 175 тис. тонн шоколадних виробів. Основним ринком поставок української продукції є Росія та країни СНД. Через високі мита на імпорт української карамелі в ряді країн СНД саме шоколадні вироби складають основу українського експорту.
Якщо враховувати той факт, що внутрішні споживання в натуральному вираженні становлять 230 тис. тонн, то показник експорту в 175 тис. тонн виглядає більш, ніж істотним. Усього за підсумками 2012 року в Україні було вироблено 370 тис. тонн шоколадної продукції.
Згідно з даними Держстату, на ринок Росії припадає близько 60% українського шоколаду. Очевидно, що знайти альтернативу російському ринку дуже непросто.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас