Обама продовжив ще на рік надзвичайний стан, введений в США після "11 вересня" - терористична загроза зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама продовжив ще на рік надзвичайний стан, введений в США після "11 вересня" - терористична загроза зберігається

Світ
413
Президент США Барак Обама продовжив на рік дію надзвичайного стану, введеного в країні після 11 вересня 2001 року. Відповідне повідомлення він направив в американський Конгрес.
Документ також буде опублікований в так званому Федеральному реєстрі – збірці офіційних документів уряду США. В іншому випадку надзвичайний стан автоматично припинив би свою дію.
Він був введений в країні через кілька днів після жахливих терактів, в результаті яких загинули майже три тисячі людей. Тодішній голова американської адміністрації Джордж Буш пояснив своє рішення “збереженням прямої загрози нових нападів на Сполучені Штати”.
Відповідно до виданої ним прокламації, надзвичайний стан існує в США з 11 вересня, коли терористи, що захопили пасажирські літаки, направили їх на вежі Всесвітнього торгового центру і Пентагон.
З тих пір розпорядження щороку продовжувалося. “Терористична загроза, яка призвела до оголошення надзвичайного стану 14 вересня 2001 року, зберігається, – йдеться в посланні Обами Конгресу США, яке було поширене Білим домом. – Тому я вважав за необхідне, щоб дія надзвичайного стану тривала і після 14 вересня 2013 з урахуванням терористичної загрози”.
Введення надзвичайного стану за законом дає президентові деякі додаткові повноваження. Сьогодні виповнюється 12 років з дня тих трагічних подій.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас