ВТБ Банк може очолити екс-керівник банку Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ Банк може очолити екс-керівник банку Ахметова

1884
Український ВТБ Банк готується до зміни топ-менеджера. Голова правління 11-го за розміром активів банку країни Вадим Пушкарьов покине займану посаду в жовтні. Про це Forbes повідомили два банкіри, знайомих з ходом переговорів, і представник інвесткомпанії.
Найбільш вірогідний наступник Пушкарьова – колишній голова правління ПУМБу (належить Рінату Ахметову) Костянтин Вайсман. «Пушкарьов вже тричі писав заяву про звільнення, – підкреслює один з банкірів, знайомих з ходом переговорів. – Цього разу його відпустили, і в Москві вже представили Вайсмана». Інформацію про перехід Вайсмана на роботу в ВТБ підтвердили топ-менеджери двох банків і рекрутер.
Пушкарьов не підтвердив, але і не спростував інформацію про звільнення. Вайсман відмовився від коментарів. Прес-служба українського ВТБ Банку перенаправила запит Forbes в російський офіс, але і там відмовилися коментувати.
  Друга обговорювана кандидатура – Дмитро Олюнін, президент російського Транскредитбанка, який зараз приєднується до ВТБ24. Минулого тижня газета «Ведомости» повідомила про його можливе призначення в українській «дочці» ВТБ. Але банкір, знайомий з ходом переговорів, стверджує, що це – інформація тримісячної давності.
Чому Пушкарьов після семи років керівництва банком вирішив піти? «Його «з’їв» один з топів московського ВТБ, з яким вони не поділили владу в українському банку, – повідомило близьке до Пушкарьову банкір. – Той постійно втручався у справи банку і не давав Пушкарьову сформувати свою команду».
Ще одна можлива причина зміни топ-менеджменту – плановане посилення роздробу банку в Україні. Цього року закінчується трирічна стратегія групи ВТБ. За словами Катерини Петеліної, члена правління ВТБ Банку (Росія), нова трирічна стратегія буде спрямована на посилення роздрібних позицій групи. «Вони обговорювали ідею майже повністю закрити корпоративний сектор і почати активно розвивати роздріб, за прикладом ВТБ24, який функціонує в Росії», – пояснює топ-менеджер великого українського банку. Розвивати цей напрямок з Пушкарьовим, який вважається висококласним фахівцем в корпоративному секторі, може виявитися складним завданням. «До того ж 50-60% портфеля банку неробочі», – додає банкір.
У москвича Вайсмана – хороший послужний список. Він закінчив Державну академію управління у Москві, французький Інститут адміністрації підприємств у м. Кан і Чиказьку школу бізнесу, отримавши ступінь Executive MBA. До переїзду в Україну в січні 2010 року він виконував обов’язки голови правління та члена ради директорів Росєвробанку, потім обіймав посади першого віце-президента зі стратегії та фінансового директора корпорації «Уралсиб». В Україні він майже три роки керував банком ПУМБ Ріната Ахметова і покинув його в жовтні 2012-го. В останній рік розмірковував над створенням власного банку.
Леся Войтицька, Олена Шкарпова
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас