Інфляція за підсумками року може скласти близько 2,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція за підсумками року може скласти близько 2,7%

Валюта
196
Споживча інфляція в Україні зростатиме у зв’язку з підвищенням ділової активності, цін на послуги ЖКГ, одяг і взуття, продукти харчування та транспортні послуги. За підсумками року вона може скласти близько 2,7%, вважає Марія Сальникова експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
В осінній період традиційно відбувається зростання цін на послуги ЖКГ, одяг і взуття, а також продукти харчування. Підвищення цін на м’ясо, рибу і яйця в ці місяці, швидше за все, буде помірним, і буде компенсуватися зниженням цін на овочі та фрукти. А от зростання цін на молочну продукцію може стати однією з основних причин прискорення інфляції. У той же час, транспортні послуги можуть подорожчати у зв’язку з поступовим підвищенням вартості нафти на світовому ринку.
«Нестабільності економікам країн, що розвиваються додає військово-політичний конфлікт у Сирії, а також очікування зміни монетарної політики в США. В Україні це, перш за все, відбивається зростанням девальваційних та інфляційних настроїв у суспільстві», – зазначає Марія Сальникова.
Дефляція в Україні за січень-серпень 2013 року по порівнянні з аналогічним періодом минулого року склала 0,4%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас