Кабмін вирішив передати автомагістраль Харків-Новомосковськ у приватні руки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив передати автомагістраль Харків-Новомосковськ у приватні руки

Казна та Політика
3989
Кабінет міністрів України дозволив надавати у концесію автомагістраль першої категорії Харків – Красноград – Перещепине – Новомосковськ протяжністю 159,7 км (Харківська та Дніпропетровська області).
Про внесення дороги до відповідного переліку йдеться в постанові Кабміну № 645.
Уряд також доручив Міністерству інфраструктури підготувати і погодити з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів і Міністерством юстиції умови концесійного конкурсу з автомагістралі.
Нагадаємо, що дуже поганий стан доріг навесні 2013-го став предметом найсильнішої критики з боку українців-автомобілістів. Згідно з рейтингом Всесвітнього економічного форуму за якістю автомобільних шляхів сполучення, серед 148 країн Україна займає 144-е місце. Представники Укравтодору та інші чиновники неодноразово рапортували про завершення ремонту 90% і більше доріг різного ступеня значимості і називали мільярдні суми, необхідні для проведення такого важливого капітального ремонту.
На цьому тлі прем’єр-міністр України Микола Азаров, який нещодавно визнав, що Кабмін поки не зміг знайти достатньо коштів для фінансування ремонту доріг у поточному році, заявив про те, що уряд вивчає можливість будівництва в Україні платних доріг. Такий хід теоретично дозволив би владі радикально поліпшити дорожню інфраструктуру країни без вкладення бюджетних коштів. Поки уряд у рамках реформи дорожньої галузі запропонував передати більшість доріг на утримання місцевої влади. Варто нагадати, що в червні Кабмін вже схвалив з доробками законопроект, що передбачає платне користування дорогами для перевантажених автомобілів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас