РФ: військова операція США в Сирії може спровокувати спалах тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ: військова операція США в Сирії може спровокувати спалах тероризму

Світ
388
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застерігає, що військова операція США в Сирії може спровокувати спалах тероризму. Про це Лавров заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллемом в Москві, передає радіо “Свобода”.
За словами міністра, Росія робить кроки для запобігання загострення ситуації на Близькому Сході. За його словами, в даний час залишається можливість політичного рішення конфлікту, а сирійський уряд готовий до переговорів.
Зі свого боку, Муаллем заявив, що “Дамаск готовий до діалогу з усіма політичними силами, які прагнуть до відновлення миру” в Сирії. Адміністрація Барака Обами продовжує тиснути на депутатів, щоб вони підтримали “обмежену” військову операцію проти влади Сирії.
Палата представників і Сенат повинні почати дебати з цього приводу сьогодні. Поки невідомо, чи отримає підтримку проведення операції в Сирії. Чимало законодавців висловлювали стурбованість тим, що удар по Сирії може втягнути США у тривалий конфлікт.
Вашингтон заявляє, що під час нападу в передмісті Дамаска 21 серпня, коли загинули 1 тис. 429 осіб, у тому числі понад 400 дітей, використовувався газ зарин. У новому інтерв’ю для американського телебачення Башар Асад в черговий раз заявив, що відповідальними за цю атаку є повстанці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас