НБУ визнав 11 банківських груп у країні - це тільки початок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визнав 11 банківських груп у країні - це тільки початок

Казна та Політика
1629
Національний банк України (НБУ) вже визнав 11 банківських груп у країні, в той же час робота з їх ідентифікації триває. “Продовжується процедура ідентифікації та визнання банківських груп: Нацбанк уже прийняв рішення про визнання 11 банківських груп та погодження відповідальних осіб цих груп”, – повідомили в НБУ.
У центральному банку нагадали про прийнятий в травні-2011 закон (№ 3394) про нагляд на консолідованій основі, який набув чинності в грудні того ж року. З його прийняттям введений нагляд на консолідованій основі за фінансовими, в тому числі банківськими, групами.
Зазначеним законом передбачено розмежування повноважень між державними регуляторами щодо здійснення нагляду залежно від виду фінансової групи. НБУ здійснює нагляд на консолідованій основі за банківськими групами, а Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг і Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку – за небанківськими фінансовими групами.
Контролери банківських груп, визнані такими згідно із законом, зобов’язані забезпечити надання відповідальною особою банківської групи в НБУ інформації про наявність банківської групи та її структурі власності.
Згідно з прикінцевими положеннями закону № 3394, банківські групи, створені до набрання ним чинності, зобов’язані протягом двох років (до 19 грудня 2013 року) привести свою діяльність у відповідність з його вимогами. З цієї дати вони повинні забезпечити дотримання відповідних вимог і нормативів.
Разом з тим, в НБУ наголосили, що банківські групи, створені після 19 грудня 2011 року, зобов’язані забезпечувати дотримання встановлених вимог і нормативів починаючи з 1 січня 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас