США дали шанс Асаду уникнути війни - він повинен віддати всю хімзброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США дали шанс Асаду уникнути війни - він повинен віддати всю хімзброю

Світ
1391
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що президент Сирії Башар Асад може запобігти вторгненню західної коаліції, якщо протягом тижня передасть всю хімічну зброю міжнародному співтовариству.
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що сирійський президент Башар Асад може запобігти нанесенню удару по Сирії, якщо до кінця тижня передасть міжнародному співтовариству всю наявну в нього хімічну зброю і допустить в країну експертів ООН.
Таку заяву Керрі зробив у ході спільної прес-конференції з главою британського МЗС Вільямом Хейгом в Лондоні.
При цьому глава Держдепартаменту висловив сумнів, що Асад зробить такий крок, і засумнівався в тому, що йому можна довіряти.
Керрі також неодноразово підкреслив, що звірства режиму Асада по відношенню до свого народу не повинні залишитися без покарання.
“Президент Барак Обама, я і всі інші розуміємо необхідність політичного врегулювання. Ми розуміємо, що військова операція не може бути вирішенням проблеми. У нас немає ілюзій на цей рахунок. Але для мирного врегулювання необхідні умови”, – пояснив Джон Керрі.
Його підтримав і Вільям Хейг, закликавши жорстко реагувати на дії тих, хто застосовував хімічну зброю. За його словами, все більше країн “Великої двадцятки” підписують декларацію по Сирії, і готові підтримати проведення військової операції в цій країні без санкції Ради безпеки ООН.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас