Восени Рада розгляне ключові законопроекти для розвитку IT-індустрії - Віктор Янукович-молодший — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени Рада розгляне ключові законопроекти для розвитку IT-індустрії - Віктор Янукович-молодший

Казна та Політика
4740
Цієї осені Верховна Рада розгляне ключові законопроекти для розвитку IT-індустрії. Про це сказав народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє прес-служба політика.
“Я дуже радий, що одна з головних тем нового політичного сезону – розвиток національного IT-сектора. Довгий час багато цю тему ігнорували, вважаючи, що в пріоритеті повинні бути традиційні галузі економіки, а інновації можуть почекати. Сьогодні ситуація змінилася”, – зазначив В.Янукович.
Він заявив, що в країні з’явилося розуміння: IT-сфера може стимулювати ривок держави вперед, підняти не тільки економіку, а й репутацію країни на міжнародній арені. “Зараз вже всім зрозуміло, що прибутковість “цифрових” підприємств не тільки порівнянна, а й перевищує доходи “аналогових” – заводів, пароплавів та іншого”, – підкреслив Віктор Янукович.
За його словами, цієї осені у Верховній Раді будуть розглянуті ключові законопроекти для розвитку IT-індустрії, які передбачають зниження податкового тиску на гравців ринку.
“За рахунок цього наші IT-компанії зможуть успішно конкурувати на міжнародному ринку і, я сподіваюся, будуть сильні не тільки в режимі аутсорсингу, а й у створенні власних успішних продуктів”, – підсумував парламентарій.
Нагадаємо, зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання IT галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські IT-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області IT і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас