Хронікі падіння: "Богдан" скоротив виробництво комерційних авто майже в 3,6 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хронікі падіння: "Богдан" скоротив виробництво комерційних авто майже в 3,6 рази

Технології&Авто
575
Корпорація “Богдан”, один з провідних українських автовиробників, у січні-серпні 2013 року випустила 5,421 тис. автотранспортних засобів усіх типів, що майже вдвічі менше аналогічного показника за вісім місяців 2012 року.
Як повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, за цей період виробництво легкових автомобілів скоротилося на 49,7% – до 4,864 тис. од., комерційних (пікапи “Богдан” і легкі вантажівки Hyundai HD) – в 3,6 рази, до 186 од., тоді як падіння виробництва автобусів і тролейбусів незначно – на 5,4%, до 371 од.
“На жаль, ці показники обумовлені тим, що практично весь перший квартал завод легкових авто в Черкасах вимушено простоював”, – зазначає прес-секретар.
Красуля також відзначив, що в серпні в порівнянні з липнем випуск легкових авто зріс на 0,5% – до 1,061 тис. од., проте до серпня-2012 зберігається падіння на 22%.
Крім того, за його словами, в числі позитивних моментів – активізація переговорів практично з усіма партнерами щодо постановки на виробництво нових моделей автомобілів.
“Позитивні тенденції є, але змушені констатувати: намічений на цей рік план (випуск 25 тис. легкових авто) ми виконати не зможемо, він буде переглянутий у бік зменшення. Його параметри будуть оголошені пізніше, оскільки в даний час наші логісти прораховують план, зокрема, з урахуванням того, наскільки успішними будуть переговори по початку виробництва Lifan, наскільки оперативно будуть поставлені машинокомплекти для випуску Great Wall і т. д.”, – зазначив Красуля.
Він ще раз підкреслив, що для досягнення бажаних виробничих результатів необхідні подальші кроки з підтримки автопрому та стимулювання попиту, зокрема, компенсації кредитних ставок і доплат на покупку вітчизняних авто при здачі на утилізацію старих.
“Так, нам вдалося зберегти виробництво і не зупинити завод, поставити на виробництво нові автомобілі, що в перспективі дозволить збільшити кількість робочих місць. Водночас завантажити конвеєр на 100% відразу неможливо”, – додав він.
Красуля також повідомив, що в дилерській мережі корпорації досить автомобілів, вироблених до 1 вересня 2013 (набрання чинності утилізаційного збору), що дозволить не збільшувати ціну на них у період формування необхідної мережі утилізації та внесення заводів в реєстри Мінекології та Мінпромполітики.
“На сьогодні ми маємо на складах 1200-1300 автомобілів і докладаємо максимум зусиль, щоб вони залишалися доступними за ціною”, – зазначив він.
Виробничі активи корпорації “Богдан” об’єднує АК “Богдан Моторс”, що володіє заводом з виробництва легкових автомобілів потужністю 120-150 тис. од. в Черкасах і автобусів та тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. на рік.
За підсумками 2012 року корпорація скоротила випуск автотранспортних засобів на 36,2% порівняно з 2011 роком – до 13,455 тис. од., в тому числі випустила 12,034 тис. легкових автомобілів (на 40,5% менше), 876 комерційних (на 34 , 8% більше) і 545 автобусів і тролейбусів (у 2,7 рази більше).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас