Дешеві секрети: РФ продасть Китаю 24 унікальні винищувачі "покоління 4 + +" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеві секрети: РФ продасть Китаю 24 унікальні винищувачі "покоління 4 + +"

Світ
906
«Рособоронекспорт» і міністерство оборони Китаю підпишуть контракт на постачання 24 винищувачів Су-35 в 2014 році. Про це заявив заступник генерального директора «Рособоронекспорту» Віктор Комардин. За його словами, в даний час сторони ведуть переговори про технічний образ літака. Крім того, обговорюється і можливість постачання підвісного озброєння для винищувачів, однак воно буде закуповуватися Китаєм в рамках окремого контракту.
Китай веде переговори про купівлю винищувачів Су-35 протягом останніх кількох років. Спочатку китайські військові планували придбати 48 нових бойових літаків, однак потім вирішили обмежитися покупкою чотирьох Су-35. Ці переговори провалилися, оскільки російська сторона порахувала продаж такої кількості винищувачів економічно невигідною. Крім того, висловлювалися і побоювання, що Китай скопіює куплені літаки. У березні 2013 року голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що він досяг домовленості з президентом Росії Володимиром Путіним про купівлю 24 Су-35 і чотирьох підводних човнів проекту 677 «Лада».
Тим часом віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін оголосив, що контракт по Су-35 з Китаєм буде поставним, а не ліцензійним. Це означає, що ВПС Китаю отримають вже готові бойові літаки без права їх виробництва на своїй території. Очікується, що постачання нових винищувачів замовнику почнуться після 2015 року, а вартість потенційної операції складе 1,5 мільярда доларів. Паралельно з покупкою винищувачів Китай може замовити і двигуни АЛ-41Ф1С.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас