Гарно бути нардепом: цього року "слуги народу" вже встигли налітати на 6 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарно бути нардепом: цього року "слуги народу" вже встигли налітати на 6 млн. грн.

Казна та Політика
389
За підсумками перших семи місяців 2013 року на службові поїздки народних депутатів витратили вже 6,3 млн. бюджетних гривень. Лідери за відрядженнями – «свободівці» і «регіонали»
Таку інформацію надав Секретаріат Верховної Ради України. Більше всіх налітав нардеп від «Свободи» Михайло Блавацький, на рахунку якого 37 поїздок на 83 851 грн., що в три рази більша суми, яку апарат парламенту рекомендує витратити за рік на депутата (26 800 гривень).
Сам парламентарій пояснив, що його поїздки пов’язані виключно з роботою, а тому він не збирається економити. «Я літаю по 2-3 рази на тиждень, в основному в Донецьк і Миколаїв, оскільки є куратором від партії по цих областях. Буваю і в Одесі. Так що, мені пішки туди ходити? Потяги я взагалі не визнаю», – заявив Блавацький.
Нардеп вважає, що не бачить нічого страшного в тому, що він витратив стільки грошей на перельоти, оскільки, за його словами, загальний ліміт, який виділяється на кожну фракцію, «Свобода» ще не перевищила.
На другому місці опинився «регіонал» Володимир Мисик, який відстав від Блавацького менш ніж на 3 тис. грн., на його рахунку 33 поїздки на 80 992,50 грн. Віце-спікер від «Свободи» Руслан Кошулинський опинився на третьому місці (40 поїздок, 76 860,68 грн.). За словами Блавацького, у Кошулинського, як у віце-спікера, дуже багато поїздок по всій Україні, до того ж «він родом зі Львова і літає туди».
«Регіонал» Вадим Колесніченко посів четверте місце (40 поїздок, 75 056,58 грн.). Він вважає, що потрібно заощаджувати не на кількості поїздок, а ціні квитків. Сам він літає не тільки на свій округ у Крим, але і по всій Україні. «Я зустрічаюся з виборцями, часто їжджу на зустріч зі студентами і не збираюся припиняти ці зустрічі», – зізнався Колесніченко.
На п’ятому місці нардеп-«регіонал» Станіслав Мельник, який за 7 місяців літав 28 разів, на що було витрачено 74 153,50 грн. Також в першу десятку рейтингу потрапили: «регіонали» Ігор Циркін та Олександр Васильєв, нардепи від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Лідія Котеляк і позафракційний депутат Володимир Купчак.
Глава регламентного комітету парламенту, «регіонал» Володимир Макеєнко пояснив, що закон про статус нардепа не обмежує пересування по країні за рахунок бюджету: «Перельоти – взагалі не та стаття, на якій потрібно економити. Мені пощастило, я закріплений за Печерським районом від фракції, куди їздити не потрібно, і за Черкащиною, куди їжджу на авто. Але ж у деяких округи далеко».
«Краще урізати статті, що стосуються відпочинку (депутати майже не користуються санаторіями Ради) і житла (витрати на готелі занадто високі, можна знімати житло дешевше). Але фактично «переліт» одних компенсується «недольотом» інших. Якщо у нас у фракції виїзні засідання, ми наймаємо чартер. Коли літали, наприклад, на день народження президента, замовляли літак у нашого однопартійця Владислава Богуслаєва (Мотор-Січ)», – розповів він.
Нагадаємо, один народний депутат обходиться бюджету України в 2039 гривень на день. У цю суму входить зарплата, гроші на проїзд, телефонний зв’язок, лікування і на проживання в готелі. Зокрема, на проїзд нардепа в середньому витрачається 73 грн. на день.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас