Сбербанк РФ своїми прогнозами хоче посіяти паніку в Україні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ своїми прогнозами хоче посіяти паніку в Україні - експерт

Валюта
6873
Аналіз, підготовлений фахівцями ЦМД Сбербанку Росії, завідомо неправдивий і побудований на недостовірних даних. Мета цього дослідження – посіяти паніку і створити проблеми для України у зв’язку з майбутнім підписанням угоди про асоціацію з ЄС.
Так прокоментував Укрінформу прогноз ЦМІ Сбербанку Росії про ймовірність валютної кризи в Україні президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, висловивши жаль, що такий шанований банк втягнутий в торговельну війну.
“Вони навмисно спотворили дані платіжного балансу України, свідомо не врахували показники Міжнародної інвестиційної позиції, розміщені на сайті НБУ. І найголовніше – практично виключили з аналізу дані про купівлю-продаж валюти на міжбанківському валютному ринку України в цьому році”, – сказав Охріменко.
На думку аналітика, головною метою цього дослідження була не оцінка реального стану економіки і валютного ринку України, а бажання посіяти паніку і створити проблеми для України у зв’язку з майбутнім підписанням угоди про асоціацію з ЄС.
“Якщо дивитися на показники кредитно-дефолтних свопів, які розміщуються на сайті міжнародного рейтингового агентства S&P, то ймовірність дефолту українських єврооблігацій оцінюється зараз в 42%. Місяць тому цей показник був на рівні 46%. Вже майже три роки показник ймовірності дефолту українських єврооблігацій, згідно з кредитно-дефолтними свопами, оцінюється на рівні близько 40%. Хоча і цей показник досить-таки завищений”, – зазначив аналітик.
Експерт нагадав, що Україна за останні три роки завжди своєчасно і в повному обсязі погашала всі борги за зовнішніми зобов’язаннями. І цього року була виплачена більша частина кредиту МВФ без будь-яких ускладнень і затримок.
Як повідомлялося, Центр макроекономічних досліджень Сбербанку Росії оцінив ймовірність валютної кризи в Україні протягом найближчого року в 82%.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас