Індійські храми зобов'язали відзвітувати про свій величезний золотий запас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійські храми зобов'язали відзвітувати про свій величезний золотий запас

Банківські метали
853
Резервний банк Індії (центробанк) звернувся з вимогою до храмів на півдні країни надати інформацію про наявне у них золото. Про це сьогодні повідомила газета “Таймс оф Індіа”.
Раніше прем’єр-міністр Манмохан Сінгх заявив, що значні обсяги імпорту дорогоцінного металу і нафти негативно позначаються на дефіциті торгового балансу республіки. За його словами, уряд розглядає можливість знизити закупівлі, в тому числі, купуючи храмове золото. Тим не менш, на даний момент в кабміні заперечують, що дорогоцінний метал будуть викуповувати.
На півдні Індії індуїстські храми володіють величезними запасами золота. Вони збереглися там з давніх часів, оскільки даний регіон не піддався нашестю мусульманських завойовників, а також ростуть завдяки щедрим пожертвам парафіян. Наприклад, в храм Тірумали Венкатешвари в штаті Андхра-Прадеш кожен місяць приносять до 100 кг золота і 120 кг срібла.
У липні 2011 року в храмі Падманабхасвамі в південному штаті Керала були виявлені коштовності і предмети старовини на суму в 15 млрд доларів. За оцінками експертів, вдома у місцевих жителів і в релігійних спорудах країни зберігаються більше 20 тис т золота.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас