Податкова амністія в Бельгії принесла в казну рекордні 830 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова амністія в Бельгії принесла в казну рекордні 830 млн євро

Світ
561
Літня податкова амністія в Бельгії побила всі рекорди ефективності і принесла скарбниці королівства додаткові 830 млн євро. Як повідомила сьогодні бельгійська податкова служба, всього з початку року були оброблені 16,2 тисячі досьє, за підсумками яких вдалося вивести з тіні оподатковувані податками понад 3 млрд євро доходів бельгійців. Це в 7 разів більше, ніж у 2012 році.
Успіху амністії, зокрема, сприяло значне підвищення фіскального контролю в Бельгії, викликане необхідністю вишукування додаткових коштів для скорочення бюджетного дефіциту королівства. Як наслідок, багато бельгійці поспішили скористатися можливістю амністії, щоб не потрапити під податкові перевірки.
Крім того, значну роль зіграла гостра дискусія цієї весни в європейських ЗМІ про проблему відмови від банківської таємниці. Хоча практично жодних реальних податків у цьому напрямку зроблено не було, багато бельгійців всерйоз злякалися, що їх заховані від податків вклади в іноземних банках можуть бути розкриті, що знову ж приведе до штрафів, або можуть бути втрачені в результаті реструктуризації іноземних банківських систем, як це сталося з Кіпром. Як наслідок, вже з квітня цього року податкова служба Бельгії фіксує активне повернення вкладів бельгійців з-за кордону і їх декларування перед податковими органами.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас