Mail.ru позбавилася від частки в Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mail.ru позбавилася від частки в Facebook

Фондовий ринок
782
Інтернет-компанія Mail.Ru Group в липні-серпні поточного року реалізувала пакет акцій у соціальній мережі Facebook, який залишився, повністю вийшовши з її капіталу. Про це йдеться в офіційному прес-релізі російської організації, в якому повідомляється про результати її роботи у першій половині поточного року.
За пакет в 14,2 мільйона (0,52 відсотка) акцій соціальної мережі Mail.Ru Group виручила більше 525 мільйонів доларів. Кому були продані ці цінні папери, в групі не повідомили.
Виходячи з даних Mail.Ru Group, акції Facebook були продані нею за ціною приблизно 37 доларів за штуку. На біржі Nasdaq вартість цінних паперів Facebook в липні-серпні коливалася близько 26 доларів. З середини серпня котирування соцмережі почали рости; до 4 вересня ціна акцій Facebook піднялася приблизно до 42 доларів.
У цілому за січень-червень 2013 виручка Mail.Ru Group виросла на 28,4 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року і досягла 12,442 мільярда рублів. Чистий прибуток у першому півріччі збільшився на 27,6 відсотка до 5,063 мільярда рублів.
Mail.Ru Group почала поступово скорочувати свою частку в Facebook в минулому році. Російська компанія продавала належні їй акції соцмережі в травні та жовтні. У травні, коли Facebook провела IPO, Mail.Ru Group отримала за її цінні папери близько 745 мільйонів доларів, у жовтні – приблизно 370 мільйонів.
У листопаді минулого року керуючий директор Mail.Ru Group Метью Хаммонд розповів, що компанія може направити кошти, отримані від продажу іноземних активів, на покупку часток в російських компаніях. Зокрема, мова могла йти про збільшення пакету Mail.Ru Group в соціальній мережі «ВКонтакте».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас