Країни БРІКС за рік вклали в казну МВФ 75 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни БРІКС за рік вклали в казну МВФ 75 млрд доларів

Світ
344
Країни БРІКС вклали за минулий рік – з липня 2012 року – 75 млрд доларів до Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це сьогодні на брифінгу в Стрельні, де в другій половині дня відкриється саміт G20, повідомив посол з особливих доручень МЗС РФ, відповідальний секретар Міжвідомчої комісії з участі Росії в “Групі восьми”, “Групі двадцяти” і групі країн БРІКС Вадим Луків.
За його словами, роль країн БРІКС у “Великій двадцятці” актуальна – саме країни БРІКС політично і фінансово підтримали антикризові заходи, прийняті “двадцяткою” в 2008-2010 роках. Крім того, країни БРІКС брали участь у виробленні ключових рішень у реформуванні Світового банку та Міжнародного валютного фонду.
В.Луков зазначив, що середні темпи економічного зростання економік країн БРІКС складають 4,11%, у той час як аналогічний показник розвинених країн – 1,37%. За його словами, роль у світовій економіці країн БРІКС неухильно зростає.
Вадим Луків повідомив, що протягом декількох місяців буде запущений віртуальний секретаріат БРІКС, вже сформовано статутний капітал Банку БРІКС у розмірі 50 млрд доларів.
Довідка: БРІКС (англ. BRICS) – група з п’яти країн, що швидко розвиваються: Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас