Зростання акцій Nokia покарало хедж-фонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання акцій Nokia покарало хедж-фонди

Фондовий ринок
936
Причиною найпотужного зростання акцій Nokia у вівторок стала не тільки угода з Microsoft, але і масове закриття “коротких” позицій хедж-фондів.
Папери фінського виробника мобільних телефонів були одними з найбільш перепроданих на ринку, порядку 12% акцій Nokia були продані в “коротку”, такі дані наводить Markit.
Зазвичай на пониження акцій грають хедж-фонди. Вони продають взяті в борг папери в надії відкупити їх за дешевшою ціною, однак такі позиції дуже уразливі, коли трапляється важлива подія. Така як, наприклад, угода з Microsoft.
При потужному русі акцій вгору позиції таких фондів закриваються або по стоп-заявкам, або примусово брокером. У будь-якому випадку, оскільки таких позицій накопичилося дуже багато, закриття їх відбувається також у масовому порядку. Це провокує ще більш бурхливе зростання акцій, так як закриття “коротких” позицій відбувається через купівлю паперу.
За інформацією Bloomberg, серед тих, у кого були великі позиції на зниженні акцій Nokia, такі імена, як Discovery Capital Management, Viking Global Investors, Blue Ridge Capital, Lone Pine Capital і Maverick Capital.
Нагадаємо, що в перший день після оголошення новини про угоду Nokia з Microsoft акції фінської компанії злетіли на 40%, а обсяг торгів у 10 разів перевершив середньоденний обсяг по цих акціях.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас