В Петербурзі стартує саміт G20: цікаві деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Петербурзі стартує саміт G20: цікаві деталі

Світ
1393
У четвер, 5 вересня, у Санкт-Петербурзі відкривається саміт Великої двадцятки.
Саміт пройде в передмісті Петербурга, селищі Стрільна, 5-6 вересня.
Деякі учасники вже прибули до Росії, зокрема, голова КНР Сі Цзіньпін, який повинен сьогодні зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, а також прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе.
Очікується, що лідери країн Великої двадцятки обговорять прогрес, досягнутий по фінансовому порядку, і пропозицію, розроблену спільно з ОЕСР, з податкової реформи. Крім того, в основний розпорядок внесені питання, пов’язані з темою економічного розвитку, створення робочих місць і стимулювання інвестицій.
Як повідомила російський шерпа Ксенія Юдаева, на одному із засідань повинен виступити генсек ООН Пан Гі Мун, який торкнеться питання про цілі розвитку тисячоліття.
Раніше очікувалося, що на саміті буде обговорюватися сирійська криза, однак, як повідомив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, окремого засідання щодо Сирії не планується.
7 серпня президент США Барак Обама офіційно відмовився від вересневої зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним у Москві, проте на саміт він все ж приїде. Тим часом, стало відомо, що держсекретар США Джон Керрі не планує відвідувати саміт G20.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас