Палестинці зажадали від Ізраїлю роздати їм протигази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палестинці зажадали від Ізраїлю роздати їм протигази

Світ
480
У разі ескалації насильства в Сирії і навколо неї ізраїльським властям слід забезпечити протигазами палестинців, які проживають на території автономії. Про це заявив представник служб безпеки Палестинської національної адміністрації Аднан Думайрі.
Він підкреслив, що саме ізраїльській владі в разі початку війни доведеться відповідати за безпеку жителів Західного берега річки Йордан і Сектора Газа. «Ми живемо в умовах окупації, не маємо суверенітету над своїми кордонами і не можемо імпортувати протигази», – пояснив Думайрі.
Раніше стало відомо, що населення Ізраїлю у зв’язку із зростанням напруженості навколо Сирії активно користується можливістю отримати протигази, поширенням яких займається ізраїльська влада. При цьому в пунктах роздачі протигазів – в основному, це відділення пошти – вишикувалися великі черги. Палестинці ж, що живуть на окупованих територіях, як повідомляє AFP, ніяких засобів безпеки на випадок війни не отримали.
Ескалація напруженості навколо Сирії очікується у зв’язку з наміром США завдати військового удару по території цієї країни. Імовірно, у разі початку операції Сирія або ліванський рух «Хізбалла» можуть атакувати територію Ізраїлю.
Необхідність військової операції, рішення про початок якої президент Барак Обама виніс на суд Конгресу, американці обгрунтовують використанням на території Сирії хімічної зброї. Вашингтон, його союзники, а також сирійські повстанці покладають відповідальність за хімічні атаки на війська, підконтрольні президенту Башару Асаду. У свою чергу, Дамаск звинувачує в застосуванні хімзброї повстанців.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас