Через утилізаційний збір реєстрація автомобілів може зупинитися на 3 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через утилізаційний збір реєстрація автомобілів може зупинитися на 3 місяці

Казна та Політика
3464
Ситуація з неможливістю зареєструвати водіям своє авто в ДАІ може затягнутися надовго. Нагадаємо, новий закон про утилізаційний збір, який набув чинності 1 вересня, забороняє ДАІ реєструвати чи перереєструвати машини без довідки про сплату цього податку.
Разом з тим, згідно з цим же законом Кабінет міністрів повинен до 1 грудня 2013 розробити та затвердити довідки про сплату або звільнення від оплати утилізаційного збору.
Таким чином, через відсутність довідок труднощі з реєстрацією автомобілів, завезених в Україну або випущених після 1 вересня, можуть затягнутися на 3 місяці.
Нагадаємо, утилізаційний збір не платитимуть власники машин, оформлених до набрання законом чинності. Платити не будуть також ті, хто отримав авто як гуманітарну допомогу (інваліди). Поки імпорт автомобілів в Україну призупинився – імпортери забили склади іномарками і чекають прояснення всіх питань по утилізаційному збору. У Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і дилерів раніше заявили, що в Раді зареєстровано законопроект, яким передбачається скасування утилізаційного збору.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас