Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США виріс на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США виріс на 13%

Світ
207
Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США в липні 2013 року збільшився на 13,3% – до $ 39,1 млрд, свідчить оприлюднений у середу звіт міністерства торгівлі країни.
У червні, згідно з переглянутими даними, негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу становило $ 34,5 млрд, а не $ 34,2 млрд, як повідомлялося раніше. Переглянуте значення, як і раніше оголошене, було мінімальним з жовтня 2009 року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували збільшення дефіциту в липні до $ 38,6 млрд з раніше оголошеного червневого рівня.
Липневе зростання дефіциту на 13,3% було найбільш значним з січня 2011 року.
У позаминулому місяці зафіксовано рекордний імпорт автомобілів в США і збільшення закупівель палива за кордоном.
Аналітики відзначають, що відновлення внутрішнього попиту в США в третьому кварталі спонукало компанії зберегти рівень закупівель у зарубіжних партнерів.
“Ми очікуємо, що торгівля знову гратиме роль помірно негативного фактора для економічного зростання. Темпи зростання в США повинні прискоритися в наступні два роки в міру того, як відновлення капіталовкладень піде за відновленням ринку житла. В результаті зростання імпорту буде посилюватися швидше, ніж зростання експорту”, – вважає економіст Bank of America Corp. Джошуа Деннерлейн.
Експорт товарів і послуг із США в липні знизився на 0,6% – до $ 189,4 млрд, тоді як місяцем раніше він становив рекордні $ 190,5 млрд. Разом з тим липневий обсяг експорту був другим за величиною в історії США після червневого. Зниження пояснюється охолодженням попиту на засоби виробництва, літаки та двигуни з США, а також на ряд споживчих товарів, включаючи ювелірні прикраси.
Підвищення імпорту при цьому склало 1,6%, його обсяг за липень збільшився до $ 228,6 млрд. Зокрема, в США було ввезено нафти і нафтопродуктів на $ 32,5 млрд, що є максимумом з жовтня 2012 року. Закупівлі імпортних автомобілів і автокомпонентів підскочили до історичного максимуму в $ 26,5 млрд.
Дефіцит торгового балансу без обліку енергоносіїв виріс у липні до $ 20,4 млрд з $ 17,4 млрд місяцем раніше.
У позаминулому місяці від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі США з Китаєм розширилося до рекордних $ 30,1 млрд з $ 26,6 млрд у червні. У торгових відносинах з Євросоюзом дефіцит також досяг історичного максимуму – $ 13,9 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас