Кримські татари беруть участь у війні в Сирії - Меджліс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські татари беруть участь у війні в Сирії - Меджліс

Світ
1202
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв підтвердив, що кілька кримських татар беруть участь у боях на боці опозиції в Сирії. При цьому Меджліс не підтримує їх дії і не рекомендує кримським татарам туди їхати.
“Я знаю один випадок про те, що загинув кримський татарин. Але він прихильник організації Хізб-ут-Тахрір. Меджліс не підтримує виїзд наших співвітчизників на цю війну, тому що ми вважаємо, що це не наша війна”, – заявив сьогодні, 4 вересня, Джемілєв, коментуючи заяву посла Сирії в Україні.
“Взагалі, серед прихильників “Хізб-ут-Тахрір” ведеться активна агітаційна робота, що треба там (в Сирії – ред.) допомагати братам. Меджліс не підтримує таку позицію, бо не зрозуміло, хто там на тій стороні (в опозиції – ред.). Башар Ассад ми знаємо, що лайно. А там (в опозиції – ред.), на мою думку, не краще”, – сказав глава Меджлісу.
Також він підкреслив, що не можна говорити про якесь масове представництво українських татар на боці сирійської опозиції.
“Це не так. Такого немає. Це одиниці, які поїхали туди за власним бажанням”, – сказав Джемілєв.
Також він зазначив, що ті, хто поїхав до Сирії, є прихильниками нетрадиційної для кримських татар течій в ісламі.
“Ми, навпаки, скрізь говоримо, що не варто їхати (до Сирії – ред.), тому що по-перше, це порушення закону, а, по-друге, не зрозуміло, що за сили там представлені”, – сказав Джемілєв.
Як повідомлялося, сьогодні, 4 вересня, посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль заявив, що в Сирії на боці опозиційних сил беруть участь громадяни України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас