Olympus постане перед судом Великобританії через фальсифікації фінансових даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Olympus постане перед судом Великобританії через фальсифікації фінансових даних

Фондовий ринок
266
Відділ боротьби з економічними злочинами в особливо великому розмірі Великобританії (SFO) пред’явить японському виробнику фототехніки і медичного обладнання Olympus і його британському підрозділу Gyrus звинувачення у фальсифікації фінансової звітності. Як йдеться в повідомленні японської компанії, британський регулятор уже зажадав від представників компаній Olympus і Gyrus постати перед компетентними органами і пояснити, яким чином в руки аудиторів потрапила документація з фінансової звітності Gyrus, що містить “хибні відомості”, за 2009-2010 фінансовий рік.
Звинувачення можуть бути пред’явлені за статтею 501 Кодексу корпоративного права Великобританії від 2006 р., додали в Olympus, уточнивши, що компанія співпрацює зі слідством.
Нагадаємо, скандал навколо Olympus розгорівся в кінці 2011 р. після того, як стало відомо, що протягом 13 років керівництво компанії приховувало збитки, наводячи невірні дані у фінансовій звітності. Сукупний обсяг інвестиційних втрат компанії склав 1,7 млрд дол.
Розслідування діяльності Olympus було розпочато, коли звільнений в жовтні 2011 р. з поста гендиректора компанії Майкл Вудфорд повідомив про махінації з фінансовою звітністю. Пізніше Olympus опублікував виправлені фінансові звіти за останні п’ять років, що свідчать про серйозну нестачу коштів.
Виявлені в корпорації махінації коштували Olympus репутації. Після перших публікацій у ЗМІ капіталізація компанії на тлі зростання занепокоєння інвесторів з приводу корпоративного управління в Olympus за два тижні скоротилася вдвічі. Врятувало становище лише втручання японської Sony, яка інвестувала 50 млрд ієн (500 млн дол.) в капітал Olympus і стала найбільшим акціонером компанії.
У липні 2013 р. японський суд виніс звинувачувальний вердикт трьом колишнім керівникам Olympus, які за участь у фінансових махінаціях отримали умовні терміни і були зобов’язані виплатити чималий грошовий штраф (у сукупності близько 7 млн дол.).
Olympus Corporation – компанія, що спеціалізується на виробництві оптики, фототехніки, високоякісного оптичного обладнання для проведення медико-біологічних досліджень та інших технічних рішень. Заснована в 1919 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас