«Газпром» відклав будівництво трубопроводу до Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» відклав будівництво трубопроводу до Китаю

Енергетика
749
«Газпром» переніс початок будівництва газопроводу «Сила Сибіру» для постачань палива до Китаю з листопада на перший квартал 2014 року.
Рішення про перенесення термінів пов’язане з тим, що «Газпром» досі не домовився про постачання палива з Пекіном. Раніше менеджери монополії не раз заявляли про те, що не бачать сенсу будувати трубопровід, не уклавши контракт.
Спочатку будівництво «Сили Сибіру» планувалося почати навесні цього року. Вже до жовтня компанія планувала здати першу ділянку довжиною 270 кілометрів від Чаяндінского нафтогазоконденсатного родовища до Ленська (Якутія).
У лютому керівники монополії висловлювали впевненість, що концерн підпише угоду про постачання газу з китайською CNPC до кінця цього року. Відповідні домовленості були досягнуті на зустрічі голови ради директорів CNPC Цзян Цземіна і заступника голови правління «Газпрому» Олександра Медведєва. Сторони ведуть переговори про укладення контракту вже кілька років, проте не можуть домовитися про ціну газу.
Восени 2009 року «Газпром» і CNPC домовилися про постачання до Китаю 68 мільярдів кубометрів газу: 30 мільярдів за західним маршрутом (проект «Алтай»), і 38 мільярдів – за східним («Сила Сибіру»). Згодом концерн став розглядати східний маршрут поставок як пріоритетний.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас