Через "калійну війну" американський страховий гігант AIG може втратити $ 100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "калійну війну" американський страховий гігант AIG може втратити $ 100 млн

Фондовий ринок
670
“Калійна війна” між Уралкалієм і Білоруськалієм може вилитися для російського підрозділу американської страхової компанії AIG збитками в $ 100 млн, пише газета Ведомости з посиланням на матеріали виробника добрив.
Видання зазначає, що саме на таку суму Уралкалій застрахував в AIG ризики відповідальності топ-менеджерів компанії. Термін дії поліса – з 25 липня 2013 по 24 липень 2014 року. Страховка покриває збитки, які може понести компанія через необережні дії представників її керівництва у рамках їхніх посадових обов’язків (D&O). Страховик бере на себе зобов’язання відшкодувати витрати на судові витрати, позасудові угоди чи примус оплати витрат. Система страхування D&O включає також виплати самому директору, компенсації компанії та виплати за судовими позовами, які можуть бути подані до неї.
“Відомості” зазначають, що наприкінці літа трапилося кілька подій, які покриває дана страховка. До них відносяться заяви гендиректора Уралкалія Владислава Баумгертнера про відмову подальшої співпраці з Білоруськалієм і зміну політики збуту, які обвалили акції російської компанії більш ніж на 20%. Крім того, 26 серпня Баумгертнер був затриманий в Мінську за підозрою в зловживанні службовим повноваженням, що також є страховим випадком.
Вартість придбаного у нинішньому році Уралкалієм страхового поліса не розголошується. У 2012-му він обійшовся компанії у чверть мільйона доларів. Російська “дочка” AIG і Уралкалій не давали коментарів щодо страхового договору D&O.
Нагадаємо, що Баумгертнер вже тиждень перебуває в СІЗО білоруського КДБ. Влада поки не повідомляла термінів суднового засідання, яке має розглянути скаргу адвокатів щодо зміни йому запобіжного заходу.
Білорусь також оголосила в міжнародний розшук співвласника Уралкалія Сулеймана Керімова і ще кількох топ-менеджерів Уралкалія – Олега Петрова, Костянтина Солодовникова, Ігоря Євстратова і Дмитра Самойлова. Уралкалій спростовує заяви про неправомірні дії з боку Баумгертнера або менеджменту компанії, загрожуючи Мінську судом, а офіційна Москва вимагає його звільнення.
Експерти вважають, що арешт генерального директора Уралкалія викликаний крайньою роздратованістю вищого білоруського керівництва виходом Уралкалія з БКК, заявляючи про початок нової торговельної війни Білорусі і Росії. Нещодавно головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко висловив претензії до білоруського молока, а “Транснефть” скоротила постачання нафти на місцеві НПЗ. Як відзначає Reuters, Мінськ вже відчув економічні наслідки конфлікту: ключовий для країни Білоруськалій в п’ятницю повідомив про закриття на ремонт двох з чотирьох рудників.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас