Білорусія відпустить ціни на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія відпустить ціни на хліб

Світ
416
Білоруська влада планує у 2014 році скоротити список товарів з регульованими цінами і прибрати з нього в тому числі хлібобулочну продукцію. Про це заявив міністр економіки країни Микола Снопков.
Назвати інші позиції, які планується виключити з переліку регульованих, міністр не зміг. За його словами, про це стане відомо наприкінці року після вивчення впливу інфляції на ціни.
3 вересня державний концерн «Белнефтехим» збільшив ціни на бензин на п’ять відсотків. З 29 серпня в Білорусії зросли ціни на хліб і горілку – вартість продуктів була збільшена на десять відсотків. У Мінекономіки підвищення цін назвали плановим.
Зростання вартості багатьох товарів влада Білорусії пояснює тим, що рівень цін у країні повинен бути таким же, як в інших державах Митного союзу. В іншому випадку, як стверджують чиновники, білоруські товари будуть вивозити в інші країни МС.
Мінськ прогнозує, що інфляція в цьому році складе 12 відсотків. Роком раніше ціни зросли майже на 22 відсотки, а в розпал кризи 2011 року – на 100 відсотків. Стан економіки Білорусії різко погіршився у зв’язку з браком валюти в першій половині 2011 року на тлі скорочення золотовалютних резервів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас