Чорношкірого американця оштрафували за слово "nigga" на $ 280 тис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорношкірого американця оштрафували за слово "nigga" на $ 280 тис

Світ
1376
Нью-йоркський федеральний суд зобов’язав творця і керівника неурядової організації STRIVE Роба Кармону виплатити 280 тисяч доларів своїй співробітниці, ображеній його висловлюваннями на свою адресу, передає Fox News.
Афроамериканка Бренді Джонсон звернулася до суду після нотації з боку начальника (також чорношкірого), в ході якої він вісім разів використовував щодо неї слово «nigga» («негритос»).
На суді Джонсон заявила, що після розмови з начальником відчувала себе скривдженою, ображено. та принижено., оскільки дане слово несе в собі виразно негативний зміст з расовим наповненням.
Кармона, у свою чергу, намагався довести, що дане слово звучить образливо, коли вимовляється представниками інших рас, а при бесіді серед чорношкірих не несе ніякого негативного навантаження і часто вживається «люблячи».
Його співробітниця заявила присяжним, що після розмови з начальником провела наступні 45 хвилин, ридаючи від приниження у вбиральні. Присяжні, які прослухали запис бесіди, зроблену Джонсон, погодилися з її позицією.
Після суду адвокат Джонсон заявила, що задоволена вердиктом, який повинен «послужити уроком» іншим людям, які вдаютсья до використання «самого образливого слова в англійській мові» на робочому місці та в інших ситуаціях.
Кармона, у свою чергу, сказав, що «живе поняттями з іншого часу», а тепер буде змушений переглянути стиль спілкування з людьми, яким він намагається допомогти. Його адвокати не виключили можливість подачі апеляції.
Організація STRIVE, створена і очолювана Кармоною, допомагає влаштуватися на роботу людям з неблагополучних кварталів, що володіють кримінальним минулим. Вона базується в східній частині Гарлема.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас