Автовиробники Європи втратять 5 млрд євро - попит впав до найнижчого рівня за 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автовиробники Європи втратять 5 млрд євро - попит впав до найнижчого рівня за 20 років

Світ
669
Moody’s Investors Service очікує, що великі виробники автомобілів в Європі, включаючи Fiat SpA і PSA Peugeot Citroen SA, втратять близько 5 млрд євро в регіоні цього року, оскільки попит впав до найнижчого рівня за останні два десятиліття. При цьому для Ford Motor і General Motors 2013 стане другим роком поспіль, коли вони будуть фіксувати великі втрати на операційному рівні.
Очікується, що попит на автомобілі в Західній Європі впаде на 5% до 12,48 млн автомобілів, що стане шостим падінням за підсумками року поспіль. Виробники змушені не лише боротися з великим обсягом вільних потужностей, але і вести цінову війну за покупців.
На думку експертів рейтингового агентства, Fiat і Renault більше не зможуть покладатися на ринки, що розвиваються, зокрема на Бразилію і Росію, так як попит на цих ринках також починає знижуватися.
Хоча у звіті йдеться про зростання продажів в Європі на 3% до 12,845 млн автомобілів в 2014 р., говорити про стійке зростання ще рано. “Ми не бачимо ніяких ознак стійкого висхідного тренда по зростанню попиту з 2014 року, – сказав аналітик Moody’s Фальк Фрей. – Питання в тому, що станеться з компаніями”.
Німецький виробник Volkswagen і інші виробники в преміум-сегменті також будуть відчувати складну ситуацію на європейському ринку, але їх позиції на інших ринках, особливо в Китаї, дозволять їм бути стабільнішими, ніж конкуренти.
Через сильне зростання в Китаї в першій половині року, Moody’s підвищило прогноз по зростанню світових продажів до 3,2% на 2013 р. і до 4,8% на 2014 р., що передбачає обсяг у 87,51 млн автомобілів в наступному році.
“Попит на автомобілі в Китаї залишається основною рушійною силою світового зростання продажів автомобілів”, – сказав Фрей. Як очікується, в самому Китаї продажі зростуть на 10% і складуть 21,02 млн. У США продажі збільшаться на 8,7% до 15,75 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас