Покатаємося: іномарки подорожчають у жовтні - на 1,5-6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покатаємося: іномарки подорожчають у жовтні - на 1,5-6%

Технології&Авто
1540
Незважаючи на набуття чинності з 1 вересня утилізаційного збору, ціни в автосалонах залишаються колишніми. Там розпродають запаси, яких залишилося на два-три місяці, за старими цінами. «Нові машини завозяться в Україну, але не розмитнюються (за законом, вони можуть стояти на митних складах 365 днів. – Авт.). Ми чекаємо, коли приймуть поправки Кабміну до закону про утилізаційний збір», – сказала нам спікер компанії «Хонда Україна» Олена Чиженко. Цей законопроект з поправками, яких вимагає президент (прибрати коефіцієнти, які залежать від об’єму двигуна, і зрівняти в правах вітчизняних та імпортних виробників), все ще не поданий до Ради. «Думаю, його подадуть через тиждень-два. Зараз є інший проект – про скасування утильзбору, але я впевнений, що його не приймуть», – говорить нардеп і екс-співвласник корпорації «Автоінвестстрой» Дмитро Святаш.
Імпортери говорять, що нові прайси вже заготовили. Наприклад, за словами Чиженко, у жовтні ціни на іномарки можуть підвищитися: «Хонда» подорожчає на 5-6%. Трохи менше зростуть ціни на «Ніссани» – на 1,5-4,5%. Наприклад, «Ніссан Ноут» зараз, в середньому, коштує 130 тис. грн (буде до 135 850 грн), «Ніссан Кашкай» – 193 430 грн (буде 202 134 грн). «Хонда Цівік» – 217 900 грн (буде 230 974 грн), «Хонда акорд» – 306 800 грн (буде 325 208 грн).
На думку голови Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, зараз будуть активно використовувати схеми нелегального ввезення машин в Україну в обхід податків. «Наприклад, є «болгарське розмитнення» – «болгаркою» вирізається номер кузова від старої машини і вварюють в нову. Або можна зареєструвати автомобіль на громадянина, наприклад, Молдови, і ввезти його на правах тимчасового ввезення», – розповів Назаренко. У ДАІ ж заявили, як раніше писали «Вести», що не реєструватимуть авто, завезені в Україну або випущені після 1 вересня, без пред’явлення довідок про сплату утилізаційного збору або звільнення від нього. Правда, поки не відомо, коли буде розроблена і впроваджена форма такої довідки.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас