США представили план війни в Сирії - її пропонується обмежити 2 місяцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США представили план війни в Сирії - її пропонується обмежити 2 місяцями

Світ
1079
Комітет Сенату США з міжнародних відносин представив проект резолюції щодо Сирії, повідомляє Reuters. Згідно з проектом, військову операцію в Сирії пропонується обмежити двома місяцями.
Проект, запропонований главою комітету з міжнародних відносин демократом Робертом Менендесом (Robert Menendez) і сенатором-республіканцем Бобом Коркером (Bob Corker), передбачає можливість продовження операції на місяць у разі потреби. Крім того, комітет запропонував накласти заборону на проведення наземної операції в Сирії.
Раніше 3-вересня лідери обох палат Конгресу США підтримали рішення президента США Барака Обами завдати удару по Сирії. Про це заявили спікер Палати представників Конгресу США республіканець Джон Бейнер і лідер демократів у нижній палаті Ненсі Пелосі. Крім того, за військове втручання в сирійський конфлікт виступили лідер республіканської більшості в Палаті представників Ерік Кантор, а також голова комітету з оборони Сенату Карл Левін.
Голосування по резолюції, яка санкціонує військовий удар по Сирії, має відбутися в комітеті з міжнародних відносин 4 вересня. У тому випадку, якщо резолюція буде схвалена комітетом, Конгрес США розгляне її на спільному засіданні палат. Це відбудеться не раніше 9 вересня, коли члени Конгресу повернуться з канікул.
Президент США Барак Обама оголосив про рішення здійснити військовий удар по Сирії 31 серпня. Обама, однак, не скористався правом самостійно прийняти рішення про удар по Сирії і запросив схвалення у Конгресу США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас