Вірменія захотіла до Митного союзу - Путін вже готовий сприяти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірменія захотіла до Митного союзу - Путін вже готовий сприяти

Світ
764
Вірменія оголосила про бажання приєднатися до Митного союзу і згодом брати участь у формуванні ЄврАзЕС. Про це заявив президент Вірменії Серж Саргсян, передає ИТАР-ТАСС. Ініціативу підтримав президент Росії Володимир Путін, який висловив готовність сприяти у даному процесі. Варто відзначити, що Вірменія не має спільного кордону ні з однією з країн, що входять зараз до складу МС.
Путін додав, що РЗД може вкласти близько 15 мільярдів рублів на розвиток залізничної мережі у Вірменії.
Товарообіг між Росією і Вірменією в 2012 році склав близько мільярда доларів. Для порівняння, між Росією і Білорусією він становить 45 мільярдів доларів, а між Росією і Казахстаном – близько 24 мільярдів доларів.
Тема вступу Вірменії в союз піднімалася з 2010 року. У серпні 2012 року сторони вирішили створити робочу групу з обговорення цього питання. У той же час європейські дипломати пропонували Єревану вибір: або рухатися у напрямку до ЄС, або приєднуватися до Євразійського економічного співтовариства.
Митний союз почав роботу в 2010 році. Спочатку в нього увійшли Росія, Білорусія і Казахстан. Згодом про намір стати його учасниками заявляли також Киргизія і Таджикистан.
Невизначеною залишається ситуація з Україною. Влада України заявляла, що країна могла б брати участь в МС за формулою 3+1, але ця пропозиція не влаштувала російську сторону. У свою чергу, в ЄС не раз відзначали, що приєднання України до Митного союзу означатиме її відмову від євроінтеграції.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас