Завтра в Москві почнуться облави на безпритульних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра в Москві почнуться облави на безпритульних

Світ
770
Московські чиновники оголосили про проведення акції по видворенню бездомних і жебраків з вагонів метро і з привокзальних територій.
Як повідомили в департаменті соціального захисту населення Москви, акція “Соціальний патруль” стартує на території Московського метрополітену та привокзальних територіях 4 вересня. Мета заходів – припинення протиправних дій, скоєних бездомними, а також привернення уваги громадськості до вирішення проблем бродяжництва та жебрацтва в Москві.
Затриманих будуть доставляти в кімнату поліції, з’ясовувати обставини, в яких опинилася людина, що займається бродяжництвом або жебрацтвом, надавати нужденним строкову соціальну допомогу: надавати одяг, взуття, продукти швидкого приготування.
При необхідності безпритульні будуть доставлені в установи соціальної допомоги для бездомних, а ті, хто потребує санітарної обробки – у санпропускники міських дезстанцій. Нужденним буде надана перша долікарська допомога, при необхідності їм викличуть бригаду швидкої допомоги.
Крім того, “соціальний патруль” має намір виявити громадян, які займаються жебрацтвом з примусу яких-небудь осіб.
Нагадаємо, наприкінці липня в Москві пройшла кампанія по боротьбі з нелегальною міграцією. Частина з понад півтори тисячі затриманих мігрантів були депортовані, частина – переведені в Центр утримання іноземних громадян. Правозахисники розкритикували владу через умови утримання нелегалів у тимчасовому наметовому таборі, кампанію назвали демонстративною перед виборами мера Москви, які пройдуть 8 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас