"Нафтогаз України" має намір закупити в 2014 році 18 млрд кубометрів газу у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" має намір закупити в 2014 році 18 млрд кубометрів газу у Росії

Енергетика
635
“Нафтогаз України” має намір закупити в 2014 році 18 млрд кубометрів газу з Росії. Такий же обсяг імпорту передбачений газовим балансом на 2013 рік.
“Згідно з умовами контракту між ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України”, річна контрактна кількість газу встановлюється на рівні 52 млрд куб. м (але сторони можуть домовитися про зменшення обсягів не пізніше ніж за півроку до початку поставки), а мінімальна річна контрактна кількість – в обсязі 41,6 млрд куб. м. Однак обсяги газу, які “Нафтогаз” повинен реалізувати на внутрішньому ринку, значно менше. Тому “Нафтогаз” змушений піднімати питання про зменшення в наступному році контрактної кількості поставок в Україну до 18 млрд куб. м газу”, – розповіли в міністерстві.
За даними відомства, “Нафтогаз”, починаючи з травня, безуспішно намагається узгодити ці обсяги з “Газпромом”.
У Міненерго також повідомили, що налаштовані збільшити контрактні обсяги закупівель газу у німецької RWE не менше ніж на 1 млрд кубометрів. Торік заступник голови правління НАК “Нафтогаз Україна” Вадим Чупрун заявляв, що можливий обсяг закупівель газу в Німеччині на 2013 рік складає близько 5 млрд кубометрів. У RWE стверджують, що контракт передбачає можливість продажу Україною до 10 млрд кубометрів на рік. Але згідно газовому балансу, у німців буде куплено тільки 1,3 млрд кубометрів газу в нинішньому році.
Нагадаємо, в нинішньому році “Нафтогаз України” повинен скоротити імпорт російського газу на 28% – з 24,9 млрд кубометрів до 18 млрд.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас