Yahoo! йде з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yahoo! йде з Китаю

Світ
509
Американська інтернет-компанія Yahoo! залишає ринок КНР. Відучора користувачі Yahoo! China переадресовані на портали Alibaba.
Новинний і користувацький сайти компанії припинили свою роботу на минулих вихідних. До цього, в серпні нинішнього року, інтернет-компанія закрила у Китаї свій сервіс електронної пошти, а відучора – портали Yahoo!. China переадресовують користувачів на сайти під управлінням місцевої Alibaba.
Офіційно представники Yahoo! остаточний відхід з ринку КНР поки не прокоментували. Раніше компанія заявляла про те, що припинення роботи сервісів Yahoo! в Піднебесній є ще одним кроком у бік зміни поточної стратегії розвитку бізнесу.
Нагадаємо, що затіяна реструктуризація спрямована на розвиток найбільш перспективних і важливих проектів і позбавлення від непрофільних напрямів.
За словами аналітиків, на китайському ринку, де домінують в основному місцеві гравці (Baidu, Sina, Tencent), Yahoo! стикалася з жорсткою конкуренцією. Перемагати в конкурентній боротьбі на території Китаю західним компанія непросто через особливості ведення бізнесу “по-китайськи”.
Труднощі з цим відчуває і інший американський інтернет-гігант – компанія Google. У 2010 р. компанія прийняла рішення не погоджуватися з вимогами офіційного Пекіна щодо онлайн-цензури результатів пошуку і фактично пішла з китайського ринку.
З тих пір частка Google в Китаї значно скоротилася, і зараз американський пошуковик займає не більше 3% ринку КНР. При цьому цікаво, що операційна система Android у свою чергу є найпопулярнішою на китайському мобільному ринку.
На початку літа цього року голова ради директорів компанії Ерік Шмідт заявив, що в доступному для огляду майбутньому Google не збирається повертатися в КНР.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас