Кризові європейські країни б'ють рекорди відвідуваності туристами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кризові європейські країни б'ють рекорди відвідуваності туристами

Світ
887
Іспанія, Італія, Португалія і Греція цього року зафіксували рекордний приплив туристів з Північної Європи. Причини – заворушення в Єгипті та криза в Європі.
Це можна назвати альтернативною програмою допомоги цим країнам. Як пише The New York Times, до Європи додатково прибули люди, які раніше збиралися поїхати в Єгипет та інші країни, але передумали.
Причина зрозуміла – напруженість на Близькому Сході. Вже ясно, що від арабських хвилювань виграла Іспанія. За перші сім місяців року туристи в країні витратили 32 млрд євро. Це на 6% більше, ніж за той же період минулого року. У країну приїхало 34 млн іноземців, що на 4% вище, ніж рік тому.
При цьому число російських туристів зросло на рекордні 30% – до 840 тисяч. Крім зростання туристичних потоків є й інша ознака відновлення економік країн Південної Європи – пожвавлення попиту на нерухомість.
Загальний обсяг угод з нерухомістю в країнах PIGS в другому кварталі зріс на 60%. Інвестори вклали в квадратні метри колись ризикованих країн 2,3 млрд євро.
Нагадаємо, ще на початку липня МЗС України розповів, як вести себе туристам в Єгипті. Дипломати радять поки утриматися від відвідин цієї країни. Заворушення в ній не припиняються.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас