"Аль-Каїду" підозрюють у спробі проникнути в ряди американських спецслужб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аль-Каїду" підозрюють у спробі проникнути в ряди американських спецслужб

Світ
347
Уряд США підозрює міжнародну терористичну організацію “Аль-Каїда”, а також інші визнані в країні ворожими угруповання в спробі впровадити в американські спецслужби своїх агентів.
Газета посилається на секретні документи, надані журналістам екс-співробітником спецслужб США Едвардом Сноуденом. Документи містять інформацію про бюджетні витрати уряду США на ЦРУ та Агентство національної безпеки.
Згідно з документами, особливе занепокоєння Білого дому викликала та обставина, що заявки на працевлаштування в ЦРУ неодноразово подавали люди, що мали тісні контакти з терористичними і ворожими США угрупованнями, найчастіше “Аль-Каїдою”, ХАМАС і “Хезболлах”. Представник ЦРУ підтвердив виданню інформацію про спроби проникнення, але підкреслив, що їх число було невелике і становило близько 20% від всіх заявок, відхилених спецслужбою з міркувань безпеки.
Документи Сноудена також свідчать про зростання занепокоєння з приводу внутрішніх загроз і в керівництві АНБ. У 2011 році планувалося провести 4 тисячі перевірок підозрілої активності співробітників агентства. Але через затримки у їх проведенні, а також через нерівномірний розподіл коштів на таку роботу серед спецслужб, АНБ не змогло вчасно відстежити витік секретних документів, з яким пов’язаний Сноуден, зазначає видання.
Ще одним важливим фактором, що зробив можливим витік секретної інформації АНБ, стала затримка в процесі впровадження автоматичної системи, спрямованої на виявлення підозрілої активності агентів спецслужби. Проект був анонсований в 2011 році, але потім основні ресурси були переорієнтовані на пом’якшення наслідків від витоків, організованих Бредлі Меннінгом, і дата остаточного впровадження системи була відстрочена, пише газета.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас